Уклањање стабала у Железничкој улици

Уклањање стабала у Железничкој улици

У оквиру радова који се већ увелико одвијају у Железничкој улици, почело је уклањање стабала Бођоша, за које је стручна служба констатовала да су трули. Тим поводом, грађанима се обратио помоћник председника општине Оџаци, Милорад Станишић:

“Желим да обавестим грађане општине Оџаци, да ћемо у улици Железничкој, од угла Сомборске улице до угла Железничке, Иве Лоле Рибара и Војводе Путника, вадити комплетно сва стабла Америчког копривића, у народу познатијег као “бобица”, зато што су стручне службе констатовале да је дрвеће труло. Након завршетка радова у целој улици, на јесен, када вегетација буде стала, по пројекту ће бити посађено ново дрвеће и први пут ћемо применити технологију са бетонским цевима, тако да коренов систем убудуће неће дизати више ни асфалт, ни ћуприје становника, ни тротоар. Овим путем уједно и апелујем на грађане наше општине да имају разумевања.”

Такође је нагласио и да је у току израда пројекта за нови садни материјал, те да ће нова улица бити комплетно уређена. То укључује реконструисан пут, тротоаре, прилазе, паркинг места, комплетну водоводну мрежу, надземне хидранте и нове засаде. Такође, дрвеће које буде извађено биће ускадиштено у просторијама некадашње “Метал Сенте”, те ће након усвајања одлуке Општинског већа бити додељено социјалним случајевима наше општине.

TOP