У Шиду одржанa седница o оснаживању и унапређењу положаја жена

У Шиду одржанa седница o оснаживању и унапређењу положаја жена

У Сали скупштине општине Шид одржана је седница "Заједно за оснаживање и унапређење положаја жена", коју су организовале женска парламентарна мрежа Скупштине аутономне покрајине Војводине и женска одборничка мрежа Шида. Седницу је отворио Зоран Семеновић, заменик председника општине Шида.

Женска парламентарна мрежа Скупштине аутономне покрајине Војводине, до сада је одржала шест тематских седница, све са циљем унапређења положаја жена и њиховог економског оснаживања.

После Оџака, Вршца, Кикинде, Бечеја, Суботице и Житишта, на ред је дошао и Шид, где се одржала и последња посета локалним самоуправама од стране Женске парламентарне мреже.

Окупљенима се на почетку обратио заменик председника општине Зоран Семеновић, који је истакао да се на чак девет, од укупних 14, руководећих положаја у Шидским јавним институцијама налазе жене.

Како је седница одржана у Шиду била последња за овај циклус, на њој су сумирани утисци са претходних тематских седница на којима се говорило о положају жена у медијима, политици, предузетништву, на тржишту рада, али и о економском оснаживању жена, женама лидеркама.

Женска парламентарна мрежа Скупштине АП Војводине настоји да путем активних дискусија, размена искустава, предлога и идеја, а заједничким активностима са женским одборничким мрежама, побољша положај жена у друштву, те да пружи подршку заједничким програмима којима се промовише родна равноправност.

Седници је присуствовала и Огњена Субин, координаторка Женске оборничке мреже општине Оџаци.

TOP