У Оџацима обележен Светски дан превремено рођене деце

У Оџацима обележен Светски дан превремено рођене деце

Општина Оџаци се и ове године придружила акцији обележавања Светског дана превремено рођене деце, који се обележава 17. новембра широм света.
Активности у виду организовања штанда, поделе флајера, као и пуштања балона, подржали су председница општине Оџаци, мр Латинка Васиљковић, као и одборница Скупштине општине Оџаци Огњена Субин, испред Женске одборничке мреже СО Оџаци.
У циљу пружања подршке за више од 4000 превремено рођених беба, колико их се годишње роди у Србији пре времена, Оџаци су и ове године светлили љубичасто.
Испред штанда који је организован, на тргу испред Спортско пословног центра, окупили су се родитељи превремено рођене деце са територије општине Оџаци, како би подигли свест грађанима наше општине о превремено рођеној деци.
“У току овог месеца планирано је и одржавање округлог стола, где би будућим родитељима, стручна лица, као и родитељи превремено рођене деце, изнели искуства и чињенице око превременог порођаја”, изјавила је Огњена Субин, координаторка Женске одборничке мреже.

TOP