Решен вишегодишњи проблем сточног гробља у Раткову

Решен вишегодишњи проблем сточног гробља у Раткову

Поводом решавања питања дивље депоније у Раткову, на коју годинама уназад несавесни грађани бацају анимални отпад, помоћник председнице општине Милорад Станишић, дао је изјаву за медије.

″У последње време смо сведоци да се у Раткову на дивљу депонију избацују велике количине угинулих животиња. Како би решили проблем, локална самоуправа је ове недеље потписала уговор са Ветеринарском установом “Протеинка” из Сомбора, тако да ћемо сав анимални отпад и угинуле животиње транспортовати до Сомбора у сарадњи са Јавно комуналним предузећем ″Услуга″ из Оџака”, објаснио је Станишић

Такође, истакао је да је једина обавеза грађана да након угинућа животиње, случај пријаве ветеринару, а потом комуналној инспекцији на број телефона 466-078 или Месној заједници у свом месту.

″Овом приликом желим да обавестим грађане наше општине да је једини трошак који имају након што им угине животиња, потврда коју издаје ветеринар и која кошта 500 динара. Трошкове превоза до Сомбора сноси локална самоуправа″, рекао је помоћник председнице општине и додао да су у току радови на санацији депоније у Раткову, које изводи ЈКП ″УСЛУГА″, те да ће у наредном периоду бити постављене табле са упозорењем о забрани изношења како комуналног, тако и анималног отпада, као и видео надзор.

TOP