Представници из Западнобачког округа на другом стручном скупу „Унапређење система безбедности саобраћаја“

Представници из Западнобачког округа на другом стручном скупу „Унапређење система безбедности саобраћаја“

У оквиру националне Стратегије безбедности саобраћаја на путевима Републике Србије, за период од 2015. до 2020. године, од 1. до 3. октобра, на Kопаонику је организован семинар намењен представницима свих локалних самоуправа у Србији, као и члановима локалних Савета за безбедност саобраћаја.
Семинару је присуствовало око 350 учесника, међу којима и представници Савета за безбедност саобраћаја из локалних самоуправа Западнобачког округа. Из општине Оџаци, председница општине Оџаци и председница Савета за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима из делокруга општине Оџаци мр Латинка Васиљковић, са Теодором Јаковљевић, чланицом поменутог Савета. Из Сомбора, председник Савета за безбедност саобраћаја и заменик градоначелнице града Сомбора Антонио Ратковић, заменик председника Савета за безбедност саобраћаја и члан Градског већа за комуналне делатности Мирослав Kовачић, као и чланови Савета Лука Милановић и Здравко Пуповац. Из Kуле, из Савета за безбедност саобраћаја Дејан Алексић, са припадницима саобраћајне полиције општине Kула, Ратком Чепићем и Владом Вукићем.
Иако се број погинулих, на путевима у Србији, последњих година смањио, број тешко повређених лица у саобраћају је и даље веома висок. Према речима начелника Управе саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова, Небојше Арсова, више од 3.000 лица у саобраћајним незгодама задобије тешке телесне повреде и добар део њих имају последице током целог живота.
С тим у вези, основни циљ семинара био је подизање капацитета рада локалних Тела за координацију послова безбедности саобраћаја, уз подршку свих субјеката који делују, и у систему безбедности саобраћаја на националном нивоу. Теме су разрађене кроз примере добре праксе који су реализовани у локалним самоуправама у Републици Србији и Републици Српској, а треба да послуже као пример како и на који начин би требало да се реализују активности које доприносе унапређењу безбедности саобраћаја.

TOP