Предшколска установа Полетарац из Оџака спремно дочекује нову радну годину

Предшколска установа Полетарац из Оџака спремно дочекује нову радну годину

Председница општине Оџаци Латинка Васиљковић и помоћник председнице општине Игор Праћа обишли су Предшколску установу “Полетарац” из Оџака поводом завршетка радова на уређењу централне кухиње. У ту установу ће од септембра кренути више од 600 деце.

За инвестиционо одржавање кухиње у централном објекту “Полетарца”, Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине-националне заједнице определио је 522.000 динара на конкурсу на коме је подносилац пријаве била локална самоуправа као оснивач предшколске установе.

- Локална самоуправа је учествовала у финансирању радова са десет посто, колико је било обавезно учешће према конкурсу. Централна кухиња у “Полетарцу” дневно припреми око 300 оброка за децу која се налазе у целодневном боравку, као и за кориснике дневног боравка “Златна барка” Удружења за помоћ МНРО у Оџацима. Општина ће наставити да улаже у стварање бољих услова за боравак деце и проширење капацитета предшколске установе – изјавила је председница општине Латинка Васиљковић.

У једанаест објеката предшколске установе на територији општине у септембру ће кренути 611 малишана, што је 23 деце више у односу на прошлу радну годину. У целодневни боравак уписано је 309 малишана, а у полудневни 302.

“Полетарац” ће спремно дочекати нову радну 2018/2019. годину која званично почиње 3. септембра, истиче директорица установе Јелена Селак. Она каже да због радова у централној кухињи вртић није радио две недеље, а да родитељи од 20. августа поново могу да доводе своју децу.

- Веома смо срећни и задовољни што смо заједно са оснивачем успели да обезбедимо средства код Покрајинског секретаријата за образовање и да заменимо старе зидне и подне плочице у централној кухињи, које нису мењане од изградње објекта 1976. године. Кухиња је окречена, офарбана је дрвенарија и радијатори. Тиме смо добили лепши и чистији простор у коме се припрема храна, а уз помоћ локалне самоуправе у току године набавили смо и нову конвекцијску пећ која нам помаже да у кухињи за веома кратко време припремимо велики број оброка. Такође набављен је и нови електрични лонац капацитета 150 литара, који омогућава да се оброк припреми у једној тури – навела је Селак.

Према речима директорице “Полетарца”, током лета је у оквиру текућег одржавања окречен централни објекат установе, као и објекат “Парк” у Оџацима и објекти у Бачком Брестовцу, Раткову и Српском Милетићу. До краја недеље пристићи ће и потребан намештај, а већ је стигао део играчака и потрошни материјал за децу.

TOP