Подељене новчане награде за најуспешније ученике

Подељене новчане награде за најуспешније ученике

У циљу мотивисања и подстицаја у остваривању што бољих резултата на такмичењима у знању и постигнуте резултате у појединачној конкуренцији искључиво из наставних предмета за које такмичења организују Министарство просвете односно Секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице општина Оџаци наставља са праксом награђивања ученика основних и средњих школа са подручја општине Оџаци за постигнуте резултате на појединим такмичењима за школску 2017/2018 годину.

Тим поводом председница општине је, са својим сарадницима и чланом Општинског већа задуженим за област образовања Слободаном Поповићем уручила новчане награде за 197 ученика, који су освојили прво, друго, као и треће место на такмичењима која су се организовала на општинском, окружном, односно републичком нивоу, а на основу достављених спискова од стране школа са подручја општине Оџаци. Деци и родитељима се прво обратила председница општине мр Латинка Васиљковић која је поздравила присутне, и истакла задовољство што се, у односу на прошлу годину, окупио већи број деце што значи да су ове године били вреднији, успешнији и остварили боље резултате. Такође је честитала и учитељима, наставницима, као и професорима и директорима школа који су својим радом и залагањем свакако допринели успеху својих ученика. Напоменула је да се нада да ће их награде које су им приремљене мотивисати да у наредном периоду остваре још боље резултате.

Ове школске године, за најбоље ученике, односно ђаке генерације, припремљене су новчане награде у износу од 20.000,00 динара.

Слободан Поповић је у свом обраћању истакао да је добро што локална самоуправа препознаје вредност и значај оних који су својим знањем показали да су најбољи и најуспешнији. Пожелео је деци да се не зауставе на овом нивоу на којем су сада, већ да улажу напоре да постигну још боље резултате. У име Општинског већа општине Оџаци као и у своје лично име, пожелео им је успех и срећу у даљем раду.

TOP