Почео са радом други циклус Школице за труднице у Оџацима

Почео са радом други циклус Школице за труднице у Оџацима

У оквиру пројекта које спроводи Кабинет министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику, а који суфинансира општина Оџаци, a у сарадњи са Домом здравља Оџаци, од 1. октобра поново је почела са радом бесплатна школица за труднице.

Према речима докторке Сање Димитријевић, лекара специјалисте за гинекологију и акушерство, која је запослена у Служби за здравствену заштиту жена Дома здравља Оџаци, школица ће званично трајати шест месеци, а план наставе за ову сезону подразумева три циклуса по шест недеља. Намера је да младе брачне парове припреми за долазак новог члана породице. Такође, истакла је да у раду школе за труднице, поред гинеколога, учествују и педијатар, психолог, физијатар, патронажна сестра и акушерска сестра.

″У школи за труднице, осим будућих мама, могу по жељи да учествују и очеви који се упознају са током и променама које трудноћа доноси, припремама за дојење и елементарним вештинама за долазак бебе и сналажењем када беба дође кући. Школица обухвата, интерактивну наставу, непосредни контакт са трудницама кроз едукативни материјал, емитовање филмова али и програм психофизичке припреме, обучавање за ток трудноће и сам порођај”, истиче Димитријевић.

Школица за труднице се налази у просторијама некадашњег Антитуберкулозног диспанзера (АТД), које су уређене и опремљене потребном опремом и намештајем.

Све информације и пријаве могу се добити у диспанзеру за жене, код докторке Сање Димитријевић. Школица је отворена сваког четвртка од 16 часова.

TOP