Одржано четврто по реду пливање за Часни крст у Оџацима

Одржано четврто по реду пливање за Часни крст у Оџацима

Богојављенско пливање за Часни крст одржано је и ове године, четврти пут по реду у организацији удружења ″Плави делфин″, на градском базену у Оџацима. Овим путем, пливачи и организатори пружили су подршку очувању православних светиња у Црној Гори.

Поред великог броја посетилаца који су дошли да подрже пливаче и манифестацију, догађају су присуствовали и председница општине Оџаци мр Латинка Васиљковић, са сарадницима.

За Часни крст пливало је 85 учесника, а учешће су узеле и две девојке. Поред учесника из општине Оџаци, за крст су пливали и гости из бројних места широм Војводине, а било је учесника и из Београда. Прва је до циља допливала Тамара Вујић из Бачког Брестовца.

″Ово је већ друга година како пливам за Часни крст, велико ми је задовољство и прелеп је осећај″, изјавила је победница.

Своје утиске, са нама је поделила и Бранка Јањушевић, учесница из Сивца.

“Ово се не може описати, док не одете и ускочите у хладну воду, али и када изађемо сви као победници, прелеп је осећај”, каже Јањушевић.

Марко Игњатовић, организатор овогодишње манифестације, захвалио се локалној самоуправи на помоћи, као и свим пријатељима и спонзорима који су помогли да ову манифестацију увеличају на најбољи могући начин.

″85 учесника је ове године било и надам се да ћемо наредних година повећати број учесника,″ истакао је Игњатовић.

Пре одласка на базен, учесници Богојављенског пливања, присуствовали су литургији у Храму спаљивања моштију Светог Саве у Оџацима.

 
TOP