Одржана Тортијада у Лалићу

Одржана Тортијада у Лалићу

Трећу годину у низу Лалић је био домаћин манифестације Тортијада. У суботу је у Основној школи Нестор Жучни у Лалићу одржана је најслађа манифестација у богатом календару Туристичке организације општине Оџаци.
Дефилеом фијакера улицама Лалића започео је суботњи програм. Удружења грађана из Лалића су се пре свега дружила и забавила уз кување паприкаша, а најбољи су добили награде. Одржана је и смотра српског пастирског пса – пулина, као и изложба слика.
Централни догађај манифестације било је такмичење у прављењу торти. Стручни жири имао је ове године најтежи задатак да одабере победнике међу 44 врхунске торте на такмичењу. Као и до сада, вредне награде су припремљене за прва три места у две категорије, прављењу свечане торте и дечије торте. Организатори су овом приликом наградили и најстаријег и најмлађег учесника на Тортијади.
Уследио је наступ културно-уметничких друштава, као и концерт групе Агапи ме мели из Лесковца, која изводи Грчку музику. Манифестацију је затворио спектакуларни концерт Алена Исламовића.
TOP