Од понедељка 27. априла, дозвољен је рад фризерским и козметичким салонима, салонима за негу лепоте, као и фитнес центрима и теретанама

Од понедељка 27. априла, дозвољен је рад фризерским и козметичким салонима, салонима за негу лепоте, као и фитнес центрима и теретанама

На основу члана 41. и члана 43. Закона о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама („Сл. Гласник РС“ бр.87/2018), а у складу са Одлуком о проглашењу ванредног стања („Сл. Гласник РС“ бр.29/20), Уредбом о мерама за време ванредног стања („Сл. Гласник РС“ бр.31/2020, 36/2020, 38/2020, 39/2020, 43/2020, 47/2020, 49/2020, 53/2020, 56/2020, 57/2020, 58/2020 и 60/2020), Одлуком о ограничењу организовања игара на срећу („Сл. Гласник РС“ бр.49/2020 и 60/2020), чланом 20. Одлуке о радном времену трговинских и занатских објеката и објеката за приређивање игара на срећу и забавних игара на територији општине Оџаци („Сл.лист општине Оџаци“ бр.14/2016) и члана 6. Одлуке о образовању Општинског штаба за ванредне ситуације општине Оџаци („Сл. лист општине Оџаци“ бр.9/19), Општински штаб за ванредне ситуације општине Оџаци на седници одржаној дана 25.04.2020. године доноси:

З А К Љ У Ч А К

1. Дозвољава се привредном друштву, другом правном лицу и предузетнику, почев од 27. априла 2020. године да на територији општине Оџаци, обавља делатност пружања фризерских и козметичких услуга, педикира, маникира, услуга фитнес клубова и теретана, соларијума, салона за масажу и других услуга неге, одржавања и улепшавања лица и тела под условом да буду примењене све превентивне мере које се односе на спречавање ширења заразне болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2, којима се осигурава безбедност запослених и безбедност корисника услуга (ограничен број лица у просторији, обавезна дезинфекција просторија, подова, мобилијара, машина, алата и уређаја за рад после пружене услуге сваком појединачном кориснику, обавезна замена коришћене папирне, пластичне или платнене галантерије, обавезна употреба заштитних средстава тј. маски и рукавица) и да у том смислу донесу посебан план примене мера, као саставни део акта о процени ризика који се доноси у складу са законом и прописима из области безбедности и здравља на раду.

2. Дозвољава се приређивачима посебних и класичних игара на срећу почев од 27. априла 2020. године да на територији општине Оџаци, наставе са приређивањем игара у објектима чија површина није већа од 400m² под условом да буду примењене све превентивне мере које се односе на спречавање ширења заразне болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2, којима се осигурава безбедност запослених и безбедност корисника услуга (ограничен број лица у просторији, одржавање социјалне дистанце, односно међусобног растојања између два лица од најмање 2 метра, а у случају мањег растојања уз примену стаклене, пластичне или сличне баријере, обавезна дезинфекција просторија, подова, мобилијара, машина, алата и уређаја за рад после пружене услуге сваком појединачном кориснику, обавезна употреба заштитних средстава тј. маски и рукавица, како од стране запослених тако и од корисника услуга, без могућности послуживања хране односно пића) и да у том смислу донесу посебан план примене мера, као саставни део акта о процени ризика који се доноси у складу са законом и прописима из области безбедности и здравља на раду.

3. Задужује се Општинска управа општине Оџаци, Одељење за инспекцијске послове и заштиту животне средине да врши појачан надзор над спровођењем мера из тачки I и II овог закључка.

4. Привремене мере из овог закључка остају на снази док траје ванредно стање проглашено у Републици Србији, односно док траје опасност од ширења заразне болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2 или док се одлуком Владе Републике Србије у зависности од епидемиолошке ситуације мере другачије не одреде.

 

ОРИГИНАЛНИ ПРИМЕРАК ЗАКЉУЧКА МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ ОВДЕ

TOP