Информатичке обуке за особе са инвалидитетом

Информатичке обуке за особе са инвалидитетом

У првој половини децембра 22 особе са инвалидитетом, са подручја Западнобачког округа, укључиће се у основну информатичку обуку ЕЦДЛ, саопштила је Национална служба за запошљавање.

У све четири општине Западнобачког округа у децембру ће се организовати бесплатне основне информатичке обуке у које ће се укључити особе са инвалидитетом. У обуку у Сомбору, Апатину и Кули укључиће се по 5 полазника, а у Оџацима 7 полазника.

Планирано је да едукација траје 90 часова, а сам програм реализоваће се кроз четири модула: Увод у рачунарство, Њорд, Еџцел и Интернет. На крају обуке полазници полажу завршни испит и добијају међународно признат сертификат.

ЕЦДЛ је међународно признат стандард који се односи на познавање основних знања из области рачунарства и информатике. Ово је уједно и својеврсна лична карта сваког тражиоца запослења или запосленог на основу кога се јасно може видети колико зна да ради на рачунарима и у којим областима.

У буквалном преводу, ЕЦДЛ (Еуропеан Цомпутер Дривинг Лиценце) значи европска компјутерска возачка дозвола. Ове обуке допуњују основно образовање и помажу у добијању запослења, наведено је у саопштењу.

TOP