Дан отворених врата општине Оџаци у Дероњама

Дан отворених врата општине Оџаци у Дероњама

Посетом Дероњама и разговором са грађанима, председница општине Оџаци Латинка Васиљковић наставила је прошле године започету акцију обиласка месних заједница са циљем приближавања рада локалне самоуправе грађанима.
Председница је обишла Основну школу “Вук Караџић” где се у разговору са новом директорком Зором Дорословац упознала са проблемима у раду које школа има, а који су између осталог везани за легализацију школског објекта.

У пратњи директора Дома здравља Оџаци, председница општине је посетила амбуланту и апотеку која је дата у закуп Апотекарској установи “Јанковић”. Обишла је и пијацу у Дероњама где је разговарала са грађанима, као и Добровољно ватрогасно друштво.

- Оно што је веома битно за ову посету Дероњама, и што ће бити настављено у наредном периоду, јесте да смо по први пут организовали Дан отворених врата. Ова пракса постоји у згради општине Оџаци где је пријем грађана средом од 10 до 12 часова. Желимо да будемо приступачни и становницима осталих општинских места, тако да ће пријеми грађана бити организовани и у наредном периоду, а прикључиће се моји најближи сарадници, директори јавних предузећа и установа, као и представници власти на покрајинском и републичком нивоу који потичу из општине Оџаци – каже Латинка Васиљковић.
Помоћник председнице општине, Игор Праћа, каже да локална самоуправа жели да буде ближа грађанима и да ће и становници других месних заједница на пријемима током Дана отворених врата моћи да укажу на проблеме и добију одговоре на своја питања, као што је ту могућност јуче искористио већи број мештана Дероња.

TOP