Женска парламентарна мрежа у Оџацима на округлом столу о положају жена

Женска парламентарна мрежа у Оџацима на округлом столу о положају жена

Данас је у скупштинској сали Спортско пословног центра у Оџацима одржан први у низу округлих столова посвећених унапређењу положаја жена и њиховом економском оснаживању у организацији Женске парлментарне мреже Скупштине АП Војводине и Женске одборничке мреже Скупштине општине Оџаци.
На првом округлом столу представљени су примери добре праксе, било је речи о положају и улози жена као лидерки и жена у политици, о односу медија према женама као и о женском предузетништву, економском оснаживању жена у руралним подручјима и о развоју туризма у погледу економског оснаживања жена.
Миа Страјин координаторка Женске парламентарне мреже Скупштине АП Војводине, истакла је да је циљ одржавања округлих столова пружање подршке женама на локалу, да им пренесемо искуства, примере добре праксе и да их мотивишемо да се у што већем броју изборе за што више места у политици, за позиције на којима се доносе важне одлуке и да им помогнемо у удруживању и економском оснаживању.

„Поред Београда, Војводина има најмању незапоосленост жена. Покрајинска влада је у сарадњи са другим сродним механизмима низом активних мера и другим активностима, међу којима су најзначајнији били јавни конкурси, утицала на подстицање запошљавања, као и на подршку унапређењу женског предузетништва. Према статистичким подацима из јуна месеца ове године, 9,8 посто износи стопа незапослености у Војводини што нам показује да је незапосленост према званичним подацима смањена. Евидентно је и то да је за 6,1 посто смањена незапосленост у односу на исти период лане, а у истом периоду забележено је и више запослених жена.“, казала је Снежана Седлар у Оџацима на округлом столу о унапређењу положаја жена.
Драгана Стевић, координаторка Женске одборничке мреже у Скупштини општине Стара Пазова искористила је ову прилику како би поделила са својим колегиницама пример добре праксе као и своја запажања, мишљења али и неизоставну подршку у раду.
„Драго нам је што је Покрајина у нама препознала партнера да разменимо искуства, примере добре праксе и да подржимо наше жене у напорима да економски ојачају“, казала је Огњена Субин, координаторка Женске одборничке мреже у Скупштини општине Оџаци.
Данашњем округлом столу поред одборница из општине Оџаци, присуствовале су још и одборнице из општина Кула, Врбас, Бач, Апатин и Бачке Паланке као и Александар Софић, директор Регионалне развојне агенције Бачка који је представио „Старт ап“ програме намењене женском предузетништву и економском оснаживању жена.

TOP