За викенд у Оџацима одржана друга фаза фудбалског кампа

За викенд у Оџацима одржана друга фаза фудбалског кампа

Овог викенда је у хали Спортског центра у Оџацима одржана друга фаза фудбалског кампа. На кампу су учествовала деца из школа фудбала са територије општине Оџаци узраста од 2010. до 2015. годишта.

Као што је најављено почетком октобра, када су одржана прва два дана кампа, завршни део који је обухватио и теоријски и практични део одржан је протеклог викенда. У теоријском делу су тренери, који раде са млађим категоријама имали прилике да прате предавања професора др Славка Молнара и асистента Дејана Јаворца, са Факултета за спорт и физичко васпитање Универзитета у Новом Саду. Теоријски део програма обухватио је теме организације и рада школа фудбала, селекцију, методе и принципе рада, као и методику обучавања техничких елемената у фудбалу.

У практичном делу рада са децом полазници кампа су имали прилике да се упознају са динамичким загревањем, применом разних игара у загревању и обуком основних техничких елемената у фудбалу.

Овај фудбалски камп је организован под покровитељством општине Оџаци и подржан је од стране Фудбалског савеза Војводине, као и Спортског савеза општине Оџаци. Камп је био потпуно бесплатан за све учеснике, којима су били обезбеђени превоз, као и ручак током свих дана трајања првог по реду фудбалског кампа у општини Оџаци.

Учешће су узели полазници школа фудбала и њихови тренери из ОФК Оџаци, Фудбаског клуба Текстилац Оџаци, Фудбалског клуба Полет Каравуково, ФК Раднички 1918 Ратково и ФК Задругар из Српског Милетића.

За крај су клубовима учесницима кампа подељени спортска опрема са реквизитима, које ће користити за тренинге. Опрему су тренерима уручили Небојша Николић члан општинског већа општине Оџаци задужен за област спорта и Михајло Сујер секретар Спортског савеза општине Оџаци.

TOP