Уручени Уговори за куповину кућа на селу са окућницом

Уручени Уговори за куповину кућа на селу са окућницом

У кабинету Председника општине Оџаци данас  су потписани Уговори за бесповратна средства за куповину сеоских кућа са окућницом у  износу од 3.000.000 динара.

Конкурс  је био намењен младим брачним паровима из општине Оџаци који желе да остану на селу и тамо заснују породицу. Пристигло је 6 пријава, а након разматрања истих, Комисија је предложила Општинском већу да се средства одобре породицама Сич из Богојева и Јовчић из Каравукова, што је Веће и прихватило.

Јавни позив за доделу бесповратних средстава за суфинансирање мера популационе политике је расписао Кабинет Министра без портфеља задуженог за демографију  и популациону политику, а општина Оџаци је са Апатином, Сомбором и Суботицом заједничким пројектом аплицирала на Јавни позив са циљем да се родитељи охрабре на проширење породице и и исти је оцењен као један од најбољих.

Председница општине Оџаци мр Латинка Васиљковић је након потписивања и уручења уговора истакла да је ово важан дан за породице Сич и Јовчић које ће решити важно животно питање и обећала да ће посетити породице када се уселе у своје нове домове.

TOP