Уручени уговори за израду планских докумената јавне и развојне политике

Уручени уговори за израду планских докумената јавне и развојне политике

Данас је у Покрајинској влади, свечаном уручењу уговора за суфинансирање пројеката ″Израда Анализе имплементације постојећих стратешких докумената општине Оџаци са роком важења до 2020″, присуствовала и председница општине Оџаци мр Латинка Васиљковић.

Покрајинска влада је подржала укупно четрнаест градова и општина у Војводини, те је за суфинансирање пројеката из покрајинског буџета издвојено укупно 9,3 милиона динара.
Уговоре су корисницима средстава уручили потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић.

Како је потпредседник Милићевић истакао, општине ће средства искористити за израду планских докумената којима се дефинишу јавне и развојне политике у њиховим локалним срединама. Ту се пре свега мисли на анализу резултата по постојећим планским документима који су важећи до 2020. године, али и на адекватну припрему за израду планова развоја на локалном нивоу за период од 2021. до 2027.

Секретар Бјелић је нагласио да сви градови и општине на територији Србије морају имати усвојене планове развоја до 1.1. 2021. године. Ти планови ће се односити на период од 2021. до 2027. године, и у складу су са временским оквирима дефинисаним у Европској унији.

Он је навео да ће Покрајинска влада у следећој години са 45 милиона динара суфинансирати израду нових планских докумената, односно планова развоја у свих 45 градова и општина у Војводини, у складу са новим Законом о планском систему, по јасно дефинисаној методологији.

Трећу годину заредом Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу додељује средства за модернизацију локалних самоуправа, и до сада је за ту намену опредељено близу 26 милиона динара.

На овогодишњем конкурсу подржани су пројекти поред општине Оџаци и пројекти Сечња, Србобрана, Бача, Сремских Карловаца, Панчева, Куле, Шида, Нове Црње, Ирига, Житишта, Кикинде, Сремске Митровице, Опова.

TOP