Уручени кључеви аутомобила Црвеном крсту Оџаци и подељене униформе за службе у општини Оџаци

Уручени кључеви аутомобила Црвеном крсту Оџаци и подељене униформе за службе у општини Оџаци

Данас је на платоу спортског центра Оџаци уприличено уручење аутомобила за потребе Црвеног крста Оџаци. Кључеве је представницима Црвеног крста уручила председница општине Оџаци мр Латинка Васиљковић која је истакла да је у питању ауто дачиа сандеро који је набављен из средстава општине Оџаци и Министарства без портфеља задуженог за полулациону политику, демографију и равноправност полова. Ово возило ће служити Црвеном крсту Оџаци за акције које спроводе на терену. Вредност аутомобила је 1.400.000,00 динара од чега је учешће општине 210.000,00 динара.
Такође су данас презентоване и униформе за чланове Штаба за ванредне ситуације, односно за добровољна ватрогасна друштва из Бачког Брестовца, Богојева, Дероња, Каравукова и Раткова. Свако друштво је добило по 7 сетова радне униформе. Вредност набавке за чланове Штаба је 500.000,00 динара без ПДВ. Поред опреме за чланове Штаба, обезбеђена је и радна униформа за 35 радника хитне медицинске помоћи као и 5 ранчева са неопходном опремом за случајеве евакуације и збрињавања.
Председница општине се затим захвалила Црвеном крсту као и осталим нашим службама које вредно раде на терену и дају све од себе како би наши грађани били сигурнији и безбеднији. Са оваквим акцијама наставиће се и убудуће како би све службе и сви корисници имали елементарне услове за рад који обављају.
Представник Црвеног крста Оџаци Раде Радивојевић се у име Црвеног крста захвалио општини Оџаци што помаже онима организацију која постоји да би другима помогли. Овај поклон нама ствара још већу обавезу у односу на поверене послове од стране државе по Закону о јавним овлашћењима. Рад Црвеног крста ће у наредном периоду сигурно бити поједностављен.
Заменик директора Дома здравља Оџаци др Душан Божанић се у име Дома здравља Оџаци захвалио општини Оџаци која је показала колико домаћински води рачуна о установи чији је оснивач и ова донација ће много помоћи хитној помоћи.

TOP