У Удружењу за помоћ МНРО отворена сензорна соба

У Удружењу за помоћ МНРО отворена сензорна соба

У Удружењу за помоћ ментално недовољно развијеним особама општине Оџаци свечано је отворена сензорна соба која ће од 1. октобра бити доступна корисницима Дневног боравка “Златна барка” у Оџацима, као и деци и омладини са сметњама у развоју која су укључена у инклузивно образовање на територији оџачке општине.

Сензорна соба је средство за рад терапеута, а опремљена је захваљући донацији компаније “Магна Сеатинг”. Њена вредност износи 900.000 динара и убудуће ће помоћи особама са сметњама у развоју и стимулацији њихових чула, као и у свакодневном животу.

Компанија “Magna Seating”, са генералним директором Миром Видошевићем на челу и целим тимом, сваке године се труди да одређену своту новца донира појединим институцијама. Посебно им је драго што је ове године један од прималаца донације и Удружење за помоћ МНРО, каже за Кристина Голубовић, директорица људских ресурса у тој компанији.

Милинка Студен, секретар Удружења за помоћ ментално недовољно развијеним особама општине Оџаци је упутила захвалност компанији “Магна Сеатинг” што је овим хуманим гестом још једном показала да је активно укључена у живот локалне заједнице.

Pored donatora, otvaranju senzorne sobe u Odžacima prisustvovali su i predstavnici lokalne samouprave, Centra za socijalni rad, PU “Poletarac” i drugi gosti, kojima je predsednik Udruženja za pomoć MNRO Dragan Studen uručio zahvalnice za uspešnu saradnju i upoznao ih sa namenom novoopremljene prostorije.

Senzorna soba je praktično interaktivna soba, što znači da terapeut kontroliše opremu u sobi i dozira stimuluse za svako čulo, prilagođava ih individualnim karakteristikama svakog korisnika.

Opremljena je mekanim zidnim oblogama i podom, i sadrži komplet opreme od različitih elemenata kao što su: svetlosni projektor, rotirajuća “disko” lopta, reflektor, cev vizuelnih efekata, ogledalske folije, vibraciona muzička fotelja i drugo.

Osmišljena je sa ciljem da kroz senzornu integraciju omogući stimulaciju čula, pruži osobama sa određenim razvojnim smetnjama mir i pomogne im da bolje upoznaju svoje okruženje.

TOP