У Оџацима презентован покрајински конкурс за подршку отварању нових радних места

У Оџацима презентован покрајински конкурс за подршку отварању нових радних места

Конкурс је расписао Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу са циљем отварања нових радних места у малим, средњим и великим привредним друштвима, а за његову реализацију обезбеђено је укупно 200 милиона динара. Биће подржани пројекти којима је предвиђено отварање најмање 10, а највише 100 радних места у року до три године од дана закључења уговора.

Подсекретар у Покрајинском секретаријату за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, Небојша Војновић, истакао је да је правац Покрајинске владе да подстиче развој неразвијених локалних самоуправа и да је у том циљу 60 одсто средстава која су обезбеђена на конкурсу, односно укупно 120 милиона динара намењено за реализацију инвестиционих пројеката на подручју јединица локалне самоуправе разврстаних у трећу и четврту категорију развијености.

- У оквиру Буџетског фонда за спровођење развојне политике АП Војводине у 2017. години опредељена су средства и до сада су спроведена два конкурса, а стварни ефекат је 1086 радних места. Због великог интересовања привредника ребалансом буџета у другој половини ове године обезбедили смо нових 200 милиона динара, што показује стратешки план Покрајинске владе – рекао је подсекретар Војновић.

Подсетивши да је општина Оџаци сврстана у трећу категорију по степену развијености, Војновић је позвао привреднике из општине Оџаци да до 15. октобра искористе могућност да конкуришу за бесповратна средства.

Презентацију конкурса коју су одржали представници Развојне агенције Војводине, заједнички су организовали Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, Развојна агенција Војводине и општина Оџаци, уз подршку Регионалне привредне коморе Западнобачког управног округа и Националне службе за запошљавање.

Локална самоуправа у Оџацима организује овакве скупове са циљем унапређења привредног амбијента и пословне климе.

- Идеја за одржавање овог састанка је потекла од локалне самоуправе, али морам истаћи и добру сарадњу са РПК Западнобачког управног округа. Стога је данас са нама и директор Зоран Булатовић, као и представник Националне службе за запошљавање. Надам се да ћете са овог састанка као и увек отићи са добрим закључцима и убеђењем да је локална самоуправа добар партнер и сарадник у реализацији свих ваших планова за будућност – рекла је председница општине Оџаци Латинка Васиљковић у уводном обраћању.

Конкурс, образац пријаве са бизнис планом и правилник о додели средстава могу се преузети на сајту Покрајинског секретаријата за регионалну сарадњу, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу: њњњ.регион.војводина.гов.рс.

За детаљније информације о расписаном конкурсу привредници из општине Оџаци могу се обратити и Канцеларији за локални економски развој у Оџацима.

TOP