Саопштење за јавност поводом радова на уређењу Оџака

Саопштење за јавност поводом радова на уређењу Оџака

Помоћник Председника општине Оџаци Милорад Станишић је 14.05.2019. године у сали Општинског већа општине Оџаци одржао састанак са медијима са територије општине Оџаци чија је главна тема била уређење и одржавање насељеног места Оџаци. Истакао је да су почетком маја месеца завршени радови на уређењу парка испред зграда Општинске управе општине Оџаци, где се на расписану јавну набавку јавило Јавно комунално предузеће „Зеленило“ из Сомбора. Радови су коштали 1990000 динара. Постављено је укупно 1000 м2 тепих траве, 475 дужних метара заливног система, око 200 квадрата цветне расаде и око 120 м2 украсног шљунка. Цео простор је покривен најсавременијим заливним системом који је постављен у управној згради Општинске управе, и он ће се у току летњих месеци укључивати и искључивати по потреби. Постављен је сензор који је програмиран да аутоматски прекида заливање уколико почне киша да пада. Због обилних падавина, нисмо били у могућности да пустимо у рад систем. Следећа ставка је набавка бензинске косачице за одржавање травњака- а што се тиче одржавања , ЈКП из Сомбора ће нам асистирати и пружити неопходну помоћ.

У блоку Ц у тзв. ружичњаку, у наредном периоду ће ЈКП „Услуга“ Оџаци посадити четинаре , као и цвеће на канделаберима испред Општинске управе. Поред уређења парка, постављена су два урбана мобилијара , односно два дечија игралишта, једно на торпеду у Оџацима, а друго у насељу иза млекаре. На јавној набавци је прошло предузеће „Еко про“ из Гајдобре. Постављене су по две дупле љуљашке, две клацкалице и по две дупле њихалице, тако да је и за најмлађе обезбеђен додатни садржај за игру. У Оџацима ће бити уређене још неке локације на јесен, и трудићемо се да сваку већу површину, где имамо већа улагања, покријемо заливним системом.

Што се тиче улице Јурија Гагарина, током маја и јуна ће бити постављене бетонске полулопте, клупе и обзиром на велики број захтева грађана, биће постављене и нове канте за смеће. Такође је истакао да је у току је израда пројекта атмосферског одвођења вода из Оџака. Пројектанти су представили презентацију пројекта којим ће бити решен цео систем отворених и затворених атмосферских канала. Тренутно је најкритичнији део иза млекаре, и поступаће се у складу са приоритетима и консултацијама са пројектантима. Проблем представљају несавесни појединци који су чак бетонирали сливнике за атмосферску канализацију, а у ужем центру Оџака, око Спортског центра , у сливницима су чак проналажене и угинуле животиње, као и шут. Проблем атмосферских канала у Каравукову је решен, истакао је Станишић.

TOP