Саопштење Општинског штаба за ванредне ситуације

Саопштење Општинског штаба за ванредне ситуације

На данашњој хитној седници Општинског штаба за ванредне ситуације разматрана је Одлука о увођењу ванредног стања у Републици Србије и   у складу са овлашћењима у ванредним ситуацијама донешене су следеће Одлуке:

 1. Послодавцима се налаже да процес рада организују тако да сви који то могу раде од куће. Уколико рад од куће није могућ, процес рада треба организовати тако да се строго поштују све хигијенско-техничке мере за спречавање ширења заразе (коришћење заштитних маски, ограничен број људи у просторији) у складу са препорукама Владе Републике Србије.

2. Престају са радом Спортски центар, Туристичка организација општине Оџаци и Народна библиотека „Бранко Радичевић“ Оџаци са музејском јединицом.Престају са радом све основне, средње школе и Предшколска установа „Полетарац“ Оџаци у складу са Одлуком о увођењу ванредног стања.

3.  Забрањује се рад и окупљање свих удружења грађана, спортских удружења, спортских клубова и свих теретана.

4. Сви угоститељски објекти (ресторани, кафићи, барови, пекаре и остали угоститељски објекти као и објекти малопродаје) радиће скраћеним радним временом од 8 до 20 часова, а након тога дозвољена је само достава хране. Киосцима брзе хране дозвољена је само достава хране. У угоститељским објектима током радног времена у затвореним просторијама дозвољено је присуство највише до десет лица у објектима услужног простора до 50m2 , до 25 лица у објектима услужног простора до 200 m2 , до 50 лица у објектима услужног простора преко 200 m2.

5. Комунална предузећа на територији општине Оџаци – Редовно обављају послове водоснабдевања, чистоће, зеленила и погребне службе, а директорима се налаже да обезбеде маске, рукавице и дезинфекциона средства за запослене. Налаже се директорима да запосленима на административним пословима обезбеде минимум процеса рада.

6. Пијаце на територији општине Оџаци престају са радом.

7. Такси превозници на територији општине Оџаци су у обавези да приликом обављања делатности носе маске и рукавице и користе дезинфекциона средства.

8. Општинска управа:

-Општински штаб за ванредне ситуације радиће од 00-24 часова,

-Одељење за инспекцијске послове радиће од 00-24 часова,

-Кол центар Општинске управе општине Оџаци радиће од 00-24 часова (број кол центра 025/5743-169 и 025/5742-239),

-Остала одељења и службе радиће по потреби и са минималним бројем запослених, са најмањим минимумом процеса рада.                                                                                                                                           

9. Налаже се секретарима месних заједница да, по упутству које им буде правовремено достављено, организују кол центар за помоћ и информисање старих и угрожених лица, дежурстава и остале активности према упутству.                            

10.Налаже се директору Центра за социјални рад Оџаци да уреди начин пријема странака, тако да истовремено у просторијама за пријем и рад са странкама буде присутно до 2 лица по просторији.               

11.Налаже се директорима привредних друштава да одреде лице за комуникацију са Општинским штабом за ванредне ситуације и о томе доставе писмено обавештење Штабу.                             

12.Пријављивање волонтера биће од 16.03.2020. године од 17 часова позивом на број Кол центра. Упутство о пријављивању као и критеријуми за избор биће дефинисани до 16.03.2020. године до 15 часова.                                             

13.Сахрањивање грађана ће се вршити у кругу најближе родбине. Опела и изјављивање саучешћа су дозвољена само на отвореном простору односно испред капеле у што крећем временском периоду без физичког контакта. На уласку у капелу потребно је обавезно обезбедити средства за дезинфекцију руку.                       

14.Забрањују се све прославе (свадбе, рођендани, крштења и слично) са више од броја лицап предвиђених тачком 4. овог Саопштења. 15.Наређује се свим директорима превозника који саобраћају на територији општине Оџаци у ванлинијској или другој врсти колективног превоза да изврше дезинфекцију средстава за превоз путника на дневном нивоу, запосленима обезбеде заштитне маске, рукавице и средства за дезинфекцију.

 

                                               

                                                         Командант Општинског штаба

                                                                   Горан Николић

TOP