Реконструкција Железничке улице завршена пре рока-данас пуштен саобраћај

Реконструкција Железничке улице завршена пре рока-данас пуштен саобраћај

Реконструкција Железничке и улице Иве Лола Рибара у Оџацима, завршена је пет дана пре рока и данас су те улице и званично отворене за неометан саобраћај.
„Данас је званично пуштен саобраћај на улици Иве Лоле Рибара и Железничкој. Друга фаза радова реконструкције ове улице је, можемо са поносом рећи, завршена пре рока који је уговорен. О самом квалитету радова и динамици радова, сведочи ово што данас можемо видети на поменутој улици. Оно што могу да кажем, да је ово једна од значајних инвестиција за општину Оџаци у претходном периоду, будући да је сама вредност инвестиције 121 милион динара, где је као инвеститор општина Оџаци из свог буџета издвојила 45 милиона, а Управа за капитална улагања и Покрајинска влада 76 милиона“, изјавила је председница општине Оџаци, Латинка Васиљковић.

Она је истакла и да су радови били веома обухватни и сложени, те да је овим радовима решен највећи проблем ове саобраћајнице, а то је пре свега одвођење атмосферских вода. Такође, ту су и израда коловозне конструкције, израда бициклистичких трака са обе стране улице, као и израда пешачких стаза, паркинг простора и коловозних приступа парцелама.

Свакако најзначајније за Оџаке, а да је обухваћено овим радовима, јесте замена постојеће водоводне мреже. “Дакле прва замена водоводних цементно-азбестних цеви, после скоро 40 година у укупној дужини од километар и по. Морам да напоменем да на овој деоници, у другој фази реконструкције Железничке улице, која је у дужини од 700 метара, на делу који се наставља на првој фази, решен је још један проблем, а то је регулисање саобраћаја вертикалном саобраћајном сигнализацијом, у виду семафора, где ће се решити и безбедније одвијање саобраћаја на овој деоници“, каже Васиљковић.
Семафор је суфинансирао Покрајински секретаријат за енергетику, саобраћај и грађевинарство. Инвестиција је вредна 5,3 милиона.

Председница општине Оџаци објаснила је да је завршен грађевински део посла, а да предстоји још уређење зеленила, тачније садња 133 саднице дрвета, по пројекту који је урађен. Садња је поверена ЈКП „Услуга“ и уследиће након престанка вегетације.

Након што се захвалила свима који су узели учешће у овом великом пројекту најавила је, као наредни циљ, почетак радова на реконструкцији и уређењу путне инфраструктуре у целој општини.

„Следећи фокус јесте интензиван почетак радова на реконструкцији и уређењу путне инфраструктуре у целој општини Оџаци, не само у насељеном месту. Сходно томе, а будући и да се завршава крпљење ударних рупа, кренуло је са реконструкцијом пута Оџаци-Каравуково у дужини од 5,6 километара. Извођач и финансијер су Путеви Србије, а предстоји нам и реконструкција државног пута Оџаци-Лалић, али и осталих путева и улица у селима општине Оџаци“, рекла је Васиљковић.

Отварању улице, поред председнице општине, присуствовали су и помоћници председнице Андрија Хајду, Игор Праћа и Милорад Станишић, начелник Општинске управе Недељко Вученовић, директор ЈКП „Услуга“ Никола Арсић, из Одељења за урбанизам Тања Стаменковић, из Одељења за инвестиције Јасмина Гојић и из Одељења за јавне набавке, Вишња Хајду.

TOP