Реконструкција пута у зони одбрамбеног насипа у Богојеву

Реконструкција пута у зони одбрамбеног насипа у Богојеву

Председница општине Оџаци, мр Латинка Васиљковић је са својим помоћницима Хајду Андријом и Праћа Игорoм обишла радове на изградњи општинског пута у зони одбрамбеног насипа који се налази у Богојеву.

У питању је потпуна реконструкција овог пута на насипу од преводнице до скретања за само насељено место Богојево у дужини од 3,5 км.
Инвестицију вредну 42 милиона динара без ПДВ- а финансира ЈП „Путеви Србије", а коју је након обиласка Западно-бачком округу и општини Оџаци обећао председник Републике Србије, Александар Вучић. Ради се о проширењу саме коловозне конструкције, сада је пут широк 3 метра, док је сама стабилизација пута ширине 4 метра. Овај пут ће свакако помоћи бољој комуникацији насељеног места Богојево са преводницом и атаром.

Радови на овом путу су почетак послова којима ће се општина Оџаци у наредном периоду бавити. У току су преговори са ЈП „ Путеви Србије“ и Министарством грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре око реконструкције општинског пута Л 410. Акценат ће бити и на реконструкцији пута Оџаци – Каравуково у дужини од 5,6 км и Оџаци – Лалић у дужини од 7,6 км државног пута.

У 2020. години планирана је реконструкција остатка пута Л 410 као и деоница Богојево – Каравуково која је у веома лошем стању, а за коју је неопходно припремити пројектно – техничку документацију. Ради се и на санирању ударних рупа по насељеним местима у општини Оџаци.

TOP