Реализација системске помоћи спортским клубовима у општини Оџаци

Реализација системске помоћи спортским клубовима у општини Оџаци

У оквиру планираних активности Спортског савеза општине Оџаци, члан Општинског већа општине Оџаци задужен за спорт, Небојша Николић са секретаром Спортског савеза општине Оџаци Сујер Михајлом обишао je спортскe клубовe по насељеним местима општине Оџаци.
Један од циљева посете је реализација системске помоћи спортским клубовима у свим насељеним местима, у виду торбе за прву помоћ, сета за моторичке способности - кондиционе тренинге и лаптопа. Потреба за овом опремом је евидентирана кроз неколико састанака свих клубова општине Оџаци крајем прошле и током ове године где су спортске организације указале на проблеме, а Спортски савез општине Оџаци их системски препознао и уз подршку локалне самоуправе успео да обезбеди средства за ову вредну опрему. Други циљ је био упознавање месних заједница са функционисањем система спорта на територији општине Оџаци како би се у будућности сарадња подигла на још виши ниво.
Први у низу састанака одржани су Српском Милетићу, Дероњама, Раткову и Каравукову. У току посете клубови су анкетирани, разговарало се о стању и неопходним активностима у смислу одржавања спортске инфраструктуре, опреме и унапређења стручног рада. Спортске организације и представници Месних заједница су истакли да је програм бесплатне школице спорта јак позитиван импулс који је анимирао велики број деце у школама као и да су бесплатни програми један од добрих начина анимирања у мањим местима.
Члан општинског Већа Небојша Николић, истакао је да локална самоуправа пружа велику подршку како би се развој спорта подигао на виши ниво и напоменуо отвореност за сарадњу у анимирању што већег броја деце да се баве спортом уз најаву да је у плану наставак обиласка и осталих насељених места у општини Оџаци.

TOP