Први састанак општинског Савета за координацију послова безбедности саобраћаја

Први састанак општинског Савета за координацију послова безбедности саобраћаја

Савет за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима из делокруга општине Оџаци данас је одржао први састанак на коме је утврђен предлог Програма коришћења средстава за финансирање и унапређење безбедности саобраћаја на путевима у 2019. години на територији општине Оџаци.

Предлог Програма ће након давања сагласности од стране Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије бити разматран на седници Општинског већа.

Приоритет у Програму ће бити активности на повећању безбедности на критичним местима и зонама школа где се планира постављање семафора са наизменичним садржајем порука у зони школе у Каравукову и Оџацима, решавање зона непрегледних раскрсница, санација црних тачака у Каравукову и Бачком Брестовцу, едукација предшколске и школске деце.

У току наредне године, активности ће бити усмерене и на набавку дечијих седишта, кацига за мотоциклисте, штитника, катадиоптера за бициклисте, ротационих светала за тракторе као и друге превентивне промотивне активности у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја.

TOP