Противградни стрелци потписали уговоре за предстојећу сезону

Противградни стрелци потписали уговоре за предстојећу сезону

Данас је у сали Општинског већа помоћник председника општине Оџаци Андрија Хајду одржао састанак са представницима Радарског центра Бајша. Састанку су присуствовали и стрелци који су тим поводом потписали уговоре о ангажовању и обавили обавезан лекарски преглед. 
На територији општине Оџаци постоји девет станица противградне заштите као и по два стрелца на свакој станици.
Према речима помоћника председнице општине Оџаци Андрије Хајду, како би сезона која почиње 15.априла дочекана спремна, почело се са припремама и редовном контролом како стрелаца тако и противградних станица. Поред тога, истакао је и одличну сарадњу са сарадницима из Радарског центра Бајша, као и са Покрајинским секретаријатом за пољопривреду који издваја значајна средства за помоћ у противградној заштити, те да је и ове године из буџета издвојено милион и по динара, колико и у 2018. години, а све у циљу набавке довољног броја противградних ракета.
Прошле године је општина Оџаци набавила 77 противградних ракета, из предходне године је пренето 2 ракете, а у току протекле године испаљено је 33 ракете.
Шеф Радарске станице Бајша Миодраг Стојановић истакао је да је сарадња са општином Оџаци изузетна, како и да су сви недостаци који су забележени на терену у рекордном року отклоњени. 
Прошла сезона била је врло нестабилна, забележен је велики број излазака стрелаца, али штета која је настала улази у пројектоване ефекте дејства противградне одбране – изнео је Стојановић.

TOP