Пријем за каратисте Младости и њихове тренере у згради општине

Пријем за каратисте Младости и њихове тренере у згради општине

Председница општине Оџаци Латинка Васиљковић приредила је пријем за каратисте и тренере СБК “Младост” из Оџака поводом недавног Светског првенства и светског купа одржаног у главном граду Молдавије Кишињеву, у организацији Шотокан карате до организације Уједињених нација (СКДУН).

Чланови Спортског борилачког клуба “Младост”, Ана Жјак, Анђела Јовановић и Данило Ранђеловић, на планетарном првенству били су у саставу репрезентације Србије и освојили су две медаље наступајући у појединачној конкуренцији.

Председница општине Латинка Васиљковић је каратистима честитала на оствареним резултатима и пожелела им пуно успеха у даљем такмичењу, истакавши да ће подршка локалне самоуправе бити адекватна.

- Значајни резултати које су наши каратисти постигли на Светском првенству потврда су њиховог дугогодишњег вредног рада што се спорта тиче, залагања, труда, свакако и потврда свега оног што су уложили у своје спортско напредовање. На понос својих родитеља и тренера за које знамо да вредно раде са њима – изјавила је Васиљковић.

Пуно успеха у даљем раду она је пожелела и тренерима Милосаву и Дамиру Милосављевићу.

Светско првенство и светски куп у Кишињеву који је одржан од 12. до 14. октобра окупио је око хиљаду такмичара из целог света, а наши каратисти су на најбољи начин представљали свој клуб, своју општину и Србију.

Златну медаљу из Молдавије је донела Ана Жјак, која је постала победница Светског купа у конкуренцији сениорки – борбе апсолутна категорија, надмоћно победивши све своје противнице.

- Карате помаже не само да се развијамо физички него и психички. Ми смо пре свега другари и тренирамо јер волимо овај спорт. Такмичење у Молдавији је било квалитетно, имала сам противнице из Енглеске, Мађарске, Румуније и Молдавије, а у финалу сам радила против девојке из Мађарске – каже златна Ана.

Сребро је освојила Анђела Јовановић, у конкуренцији такмичарки узраста 12-13 година – борбе до 50 килограма.

- У Молдавију смо отишли спремни. Такмичење је било тешко, али када смо заједно некако је све лакше. Било нас је у категорији осам, ја сам имала две борбе, радила сам са девојчицом из Румуније и њу сам победила, а у финалу сам изгубила од девојчице из Чешке. Могла сам и боље, али ту је мало и трема урадила своје – каже талентована Анђела.

Данило Ранђеловић је заузео пето место у конкуренцији јуниора – борбе до 75 килограма. Анђела и Данило су наступили и у екипном такмичењу у борбама.

- Спремао сам се доста за ово такмичење. Борио сам се у јуниорској категорији у којој је било око двадесет такмичара. Први меч сам добио против момка из Бугарске, а у борби за полуфинале изгубио сам од момка из Румуније који је на крају освојио сребро – прича Данило који је већ освајао титуле светског првака.

Тренер Дамир Милосављевић каже да су се сви такмичари “Младости” одлично показали у Молдавији где је конкуренција била изузетно јака, због чега је успех представника оџачког клуба још већи.

- Наши такмичари су увек били у светском врху и то су и потврдили на протеклом такмичењу. Било је ту пуно тешких борби и тешких одлука, добро су применили тактику коју смо задали. Мала нијанса одлучује да ли ћете остати на петом месту, као што је био случај сада са Данилом или ћете освојити медаљу – истакао је Милосављевић.

Према његовим речима, ради се о квалитетним борцима који се поред каратеа баве кунгфу вушу спортом и теквондом, где су такође остваривали запажене резултате и освајали медаље на највећим такмичењима.

Пријему за каратисте “Младости” и њихове тренере присуствовали су помоћници председнице општине, Милорад Станишић и Игор Праћа.

TOP