Пријава послодаваца који желе да се укључе у дуално образовање

Пријава послодаваца који желе да се укључе у дуално образовање

У току је планирање уписа ученика у средње школе за школску 2019/2020. годину по дуалном моделу образовања, који Привредна комора Србије реализује у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, објављено је на сајту РПK Западнобачког управног округа Сомбор.

Послодавци који желе да се укључе, попуњавају изјаву о намери за укључивање у дуално образовање и шаљу је одговорној особи у Привредној комори Србије најкасније до 31. јануара 2019. године.

На бази прикупљених изјава о намери, Привредна комора Србије формираће предлог о потребама привреде за будућим кадровима и доставиће га Министарству просвете, науке и технолошког развоја. На основу овог предлога доноси се одлука о структури уписа у средње школе за дуални модел образовања – броју ученика и одељења за сваку општину и град на територији Републике Србије.

Kоначну одлуку Министарство просвете, науке и технолошког развоја донеће објавлјивањем Kонкурса за упис ученика у средње школе који се очекује крајем априла 2019. године.

TOP