Представнице из Оџака присуствовале Женској парламентарној мрежи у Бечеју

Представнице из Оџака присуствовале Женској парламентарној мрежи у Бечеју

У организацији Женске парламентарне мреже Скупштине АП Војводине, данас је у Бечеју одржан округли сто под називом: „Жене у политици“, којем су присуствовале председница општине Оџаци мр Латинка Васиљковић, заменица председника Скупштине општине Оџаци Александра Ћирић и одборница Скупштине општине Оџаци, Биљана Данилов.

Ово је био претпоследњи у низу округлих столова које Женска парламентарна мрежа организује у седам војвођанских локалних самоуправа, у намери да се путем активне дискусије, размене искустава, предлога и идеја, пружи институционална подршка унапређењу положаја жена.

У оквиру централне теме, представљена су искуства жена у политици, било је речи о положају и заступљености жена у политици, као и о изазовима и бројним проблемима са којима се оне суочавају у политичком и јавном животу. Дате су препоруке за оснаживање жена да активније учествују у политичком животу и донети су одговарајући закључци.

Мр Латинка Васиљковић, председница општине Оџаци, представила је примере добре праксе у остваривању родне равноправности и нагласила да су жене у општини, захваљујући свом знању и компетенцијама, али и посвећености локалне самоуправе питањима родне равноправности, у већини носиоци најзначајнијих јавних функција. “Општина Оџаци је у погледу остваривања родне равноправности и подршке женама, последњих година кренула у добром правцу, посебно када је реч о подршци економском оснаживању жена”, оценила је мр Латинка Васиљковић.

Примере добре праксе и искуства, поделиле су и представнице општина и одборничких мрежа из Оџака, Кикинде, Србобрана, Беочина и Новог Сада.

TOP