Представљена нова услуга подршке логопеда на локалном нивоу

Представљена нова услуга подршке логопеда на локалном нивоу

05.септембра 2019.са почетком у 13 часова у  свечаној   сали Гимназије и економске школе ,,Јован Јовановић Змај,, одржан је састанак Локалне мреже подршке инклузивном образовању општине Оџаци. Састанку су, поред чланова Локалне мреже присуствовали и Председник општине Оџаци, мр Латинка Васиљковић и директор Дома здравља Оџаци др Стева Панић.

Једна од тачака Дневног реда била је и  представљање нове услуге подршке логопеда на локалном нивоу . Др Станка Протић, председник Интерресорне комисије представила је Софију Максимовић, логопеда за чије ангажовање су представници локалне самоуправе пружили огромну подршку.

Председница општине Оџаци  је истакла да је ово нова услуга   које је локална управа препознала као потребу и издвојила средства за реализацију. Уколико буде постојала потреба, услуга ће се проширити. Осврнула се и на остале услуге које је локална самоуправа препознала као неопходне – сензорна соба, финансирање удружења „Златна барка“, услуга лични пратиоц, геронтодомаћице са којим ће наставити у наредном периоду.

Директор Дома здравља Стева Панић је изнео да потреба за логопедом постоји, али закон је јасан, гледа се број деце и становника, тако да је неопходна помоћ локалне самоуправе у финансирању. Осврнуо се на четири педијатра, као и специјализације лекара које финансира локална самоуправа. Буџетом за наредну годину ће се морати планирати логопед за пуно радно време  јер  потреба малих корисника за логопедом расте.

TOP