Председник општине са сарадницима обишао радове на 4 градилишта

Председник општине са сарадницима обишао радове на 4 градилишта

Општина Оџаци део је великог инвестиционог циклуса, захваљујући којем се изводе радови на изградњи бројних објеката широм земље. Данас је председник општине Оџаци Горан Николић са сарадницима обишао неколико градилишта у општини.

Захваљујући Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и Јавном предузећу Путеви Србије, који је препознало потребе становника наше општине и изашло у сусрет молби општине Оџаци, рехабилитују се државни путеви кроз општину. Тренутно су у току радови на постављању првог од два слоја асфалта на деоници пута између Лалића и Оџака у дужини од 7,3 километра, ове радове изводи Војводинапут-Бачкапут.

Истовремено су у току и припремни радови за асфалтирање државног пута између Српског Милетића и Богојева, које изводи Војпут из Суботице. Вреди поменути да су овог лета већ завршени радови на рехабилитацијама путева кроз Ратково, Српски Милетић и Богојево.

Председник општине са сарадницима обишао је и пешачку стазу од Оџака према каналу Дунав-Тиса-Дунав, који су у завршној фази, а захваљујући којој ће сви становници Оџака, као и сви посетиоци имати ново, модерно, уређено и осветљено шеталиште. На овај начин ће природне лепоте наше општине постати доступне свима за уживање у природи.

У Оџацима је у току свеобухватна реконструкција објекта који ће постати Културни центар, на овај начин ће Оџаци по први пут добити објекат намењен културним садржајима попут концерата, предства и изложби. Вредност радова износи 68 милиона динара, а само је за радове који ће допринети акустици простора планирано 17 милиона динара.

Сви наведени радови за циљ имају стварање услова за бољи, садржајнији и успешнији живот становника наше општине, јер поред савременијих и безбеднијих путева, грађани општине Оџаци по први пут добијају Културни центар, а изградњом пешачке стазе по први пут ће канал ДТД постати лако доступан свима за рекреацију и уживање у природи.

TOP