Председница општине обишла удружење

Председница општине обишла удружење "Ленка"

Председница општине Оџаци, мр Латинка Васиљковић, са својим помоћником, Игором Праћом, обишла је удружење грађана ″Ленка″ из Оџака. Удружење је настало 2008. године и његова основна делатност заснива се на производњи, промоцији и пласману домаће радиности.

Нела Пејчић, председница удружења ″Ленка″, истакла је да се удружење састоји од 11 жена, које свакодневно израђују различите рукотворине и самим тим учествују у разним пројектима, на многим изложбама и ткачким колонијама које се одржавају у Пироту и Стапару, као и и у пројектима Етно мреже, националног струковног удружења. „Ленка“ организује и курсеве традиционалних техника, обуке за незапослене као и креативне радионице за децу и младе.

Председница општине је нагласила да локална самоуправа пружа  директну подршку удружењу са циљем очувања традиционалног наслеђа. Како општина Оџаци брине о традицији, препознла је значај удружења и омогућила им учешће на јавним радовима, којом приликом су запослене две жене на четири месеца. Сарадња се сада наставља израдом протоколарних поклона – рукотворина које су израђени за потребе протокола општине Оџаци.

TOP