Поводом Дана општине Оџаци додељена највиша друштвена признања

Поводом Дана општине Оџаци додељена највиша друштвена признања

Награда “22. октобар” општине Оџаци ове године додељена је у четири категорије, а добитницима је уручена на свечаној седници Скупштине општине Оџаци која је одржана у Српском Милетићу, поводом Дана општине 22. октобра.

Добитник награде за изузетна достигнућа у области привреде је Бранко Бабић, оснивач и власник компаније “ПхиАцадемy”. За најбоље постигнуте резултате у области спорта награђен је кошаркашки тренер Милош Пађен, асистент у женској репрезентацији Србије.

Народна библиотека “Бранко Радичевић” из Оџака добитник је награде за изузетна достигнућа у области културе, а Црвени крст Оџаци за највећи допринос у области хуманитарног рада.

Признање које се састоји од повеље и златника, лауреатима су уручили председница општине Латинка Васиљковић и председник Скупштине општине Горан Ђаковић, док се у име награђених захвалио председник Црвеног крста Оџаци, Радивоје Радивојевић.

Награда “22. октобар” додељује се поводом Дана општине 22. октобра, који се обележава и као Дан ослобођења и Дан колонизације.

Пре 74 године општина Оџаци је ослобођена од фашистичког окупатора у Другом светском рату, а томе су допринос дали људи различитог образовања, социјалног статуса, националне и верске припадности, јединствени у борби за слободу.

Након ослобођења на ове просторе дошли су колонисти из Лике, Босне и Херцеговине и јужне Србије. У потрази за бољим животом они су се населили и у општини Оџаци, а обележавањем Дана колонизације негује се сећање на те породице које су биле истрајне у стварању новог завичаја.

Српски Милетић, једно од села које су у послератним годинама населили колонисти, био је домаћин свечане седнице Скупштине општине Оџаци на којој су се званицама обратили челни људи локалне самоуправе.

Председник Скупштине општине Оџаци, Горан Ђаковић, рекао је да општинска власт на челу са Српском напредном странком, гради бољи живот за све грађане, следећи политику председника Александра Вучића. Истакавши да је поверење које су локалној власти указали грађани велика обавеза, он се захвалио свима који су дали допринос остварењу заједничког циља.

  • Искрена и пријатељска подршка покрајинске и републичке владе је нешто без чега наша општина не би могла том брзином да се развија. На томе им увек дугујемо неизмерну захвалност и велико поштовање – казао је председник СО Оџаци.

Ђаковић је у свом говору истакао и да је по први пут свечана седница поводом Дана општине организована ван Оџака, захваливши се грађанима Српског Милетића на дивној и топлој добродошлици.

Председница Латинка Васиљковић је на свечаној седници навела да општина Оџаци на данашњи дан одаје признање онима који су у Другом светском рату дали животе у борби за слободу, као и бројним знаним и незнаним грађанима који су својим радом и прегалаштвом допринели напретку и развитку општине.

  • Овогодишњи празник обележавамо у општини која лаганим, али сигурним корацима унапређује привредни амбијент, обнавља и гради нову инфраструктуру, добија нове садржаје у циљу остваривања општег добра и напретка мерљивог за све њене становнике, општини која постаје место бољег, квалитетнијег и угоднијег живота – рекла је председница општине Оџаци.

Naglasila je da opštinska vlast u svom radu i naporima ima ogromnu i nesebičnu podršku predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, Vlade Srbije, kao i Pokrajinske vlade na čelu sa Igorom Mirovićem.

- Voljom naroda koji je za nas glasao pružena nam je prilika da služimo u interesu svih stanovnika opštine Odžaci, prilika koju trebamo iskoristiti da promenimo živote naših građana na bolje, u opštini u kojoj će naša deca i buduća pokolenja želeti da odrastaju i žive. Tim koji vodi ovu opštinu svestan je te obaveze koja nije ni laka, ni beznačajna. Upravo zato predstavlja izazov koji želimo da pretvorimo u svoju razvojnu šansu – kazala je predsednica opštine.

Vasiljković je čestitala ovogodišnjim dobitnicima nagrade “22. oktobar”, istakavši da su oni svojim radom i delima zaslužili najviše društveno priznanje u opštini Odžaci.

Svečanoj sednici kojom je obeležen Dan opštine prisustvovale su zvanice iz javnog, političkog i društvenog života opštine Odžaci, predstavnici republičke i pokrajinske vlade, Skupštine AP Vojvodine, Zapadnobačkog upravnog okruga, bratskih i prijateljskih opština, vojske, policije i verskih zajednica.

U holu Doma kulture u Srpskom Miletiću gde je održana svečanost, postavljena je izložba koju su priredili Muzejska jedinica iz Odžaka i udruženje žena iz Srpskog Miletića, a program je završen nastupom gudačkog kvarteta “Studio Alektik” i koktelom.

TOP