Потписани Уговори о суфинансирању уређења каналске мреже у функцији одводњавања пољопривредног земљишта  и  опремању пољочуварске службе у општини Оџаци

Потписани Уговори о суфинансирању уређења каналске мреже у функцији одводњавања пољопривредног земљишта и опремању пољочуварске службе у општини Оџаци

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас 254 уговора представницима јединица локалних самоуправа, чија је вредност око 350 милиона динара.

Уговоре је у име Покрајинске владе потписао Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство  Вук Радојевић. У име  општине Оџаци Уговоре је потписала Председница општине, мр Латинка Васиљковић.

Конкурсом који је био расписан у фебруару 2019. године, Покрајинска влада наставља да улаже средства за уређење каналске мреже у функцији одводњавања, за које је до сада  обезбедила 694 милиона динара.

На наведеном конкурсу општина Оџаци је добила средства у износу од 6.050.495,46 динара.

Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство заједно са локалним самоуправама радиће заједно на уређењу каналске мреже како би се побољшало одводњавање, истакао је покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вук Радојевић.

За опремање пољочуварске службе у 2019. години општина Оџаци је добила 313.976,20 динара што представља 50% укупне вредности активности. Преостали износ обезбеђен је у буџету општине Оџаци за 2019. годину.

 

TOP