Потписани уговори о суфинансирању у области спорта – годишњи програм

Потписани уговори о суфинансирању у области спорта – годишњи програм

Данас 31.03.2022.године у сали Општинског већа општине Оџаци потписани су уговори о суфинансирању у области спорта – Годишњи програми између Општине Оџаци и спортских организација са територије општине Оџаци којима су средства одобрена по Јавном конкурсу за суфинансирање у области спорта – годишњи програми за 2022.годину у  укупном износу од 13.000.000,00 динара.

Уговоре је спортским организацијама, након потписивања,  уручио члан Општинског већа задужен за спорт Небојша Николић. Он се на почетку обратио свим присутним представницима, поздравио их у име Председника општине Оџаци и своје лично име, па истакао да је сарадња Општине Оџаци и спортских организација на високом нивоу што показује чињеница да су сви програми одобрени у целости што значи да постоји изузетно разумевање и добро планирање у спорту. Током свог излагања Николић је напоменуо важност правовременог правдања средстава како би динамика реализације, по данас потписаним Уговорима, текла тако да клубови могу несметано функционисати јер су средства у буџету Општине Оџаци за ову намену обезбеђена.

Општина Оџаци је у буџету општине Оџаци намењеном за подршку локалним спортским организацијама у области спорта обезбедила средства у износу од 24.100.000,00 динара што је највише до сада. Ова средства ће бити реализована у складу са Правилником о одобравању финансирању програма којима се остварују потребе и интереси грађана у области спорта на територији општине Оџаци (са Критеријумима) и финансијским планом.

TOP