Потписани Уговори о суфинансирању са спортским организацијама

Потписани Уговори о суфинансирању са спортским организацијама

У сали Општинског  већа општине Оџаци 10.04.2019.године, потписани су уговори са спортским организацијама са територије општине Оџаци.

Потписивању су поред председнице општине Оџаци мр Латинке Васиљковић  присуствовали и помоћник председнице Игор Праћа, члан општинског Већа за спорт, Небојша Николић и секретар Спортског савеза општине Оџаци, Михајло Сујер.

Данашњи уговори су потписани на основу решења о расподели средстава у области спорта за годишње програме чији је укупан износ 14.300.000 динара опредељен Одлуком о буџету. Обухваћено је 32 спортске организације са територије општине Оџаци.

"Ово је пета година како општина Оџаци додељује средства спорту преко Јавних конкурса и позива и можемо бити поносни на резултате које нам је нови систем финансирања донео. Спортски савез је преузео своју функцију координације спорта у пуној мери и изванредна сарадња општине Оџаци и Савеза даје такође очигледне резултате који се пре свега огледају у повећању обима обухвата спорта који је за ове четири године забележио раст у бројности учесника преко 70%. Радује чињеница да је највећи раст забележен управо у делу најмлађих којима је овом политиком  спорт постао доступан свугде и на сваком месту преко програма бесплатне школице или програма клубова који се такође труде, а многи и успевају, да деци пруже бесплатне садржаје. Желим да похвалим рад у спорту како Савеза тако и свих клубова и на овај начин показујемо да ваше резултате у спорту видимо и подржавамо. На крају желим да подсетим да је ово само једна од планираних линија суфинансирања спорта и да је један Јавни конкурс за суфинансирање спорта у износу од 1 000.000 дин расписан а да ће остале линије ускоро такође бити досупне за аплицирање. На крају, желим вам пуно успеха у раду и спортску и личну срећу јер сте ви као представници и председници клубова мотор развоја спорта на територији општине Оџаци",  рекла је Васиљковић.

TOP