Потписан уговор о донацији између Канцеларије Уједињених нација за пројектне услуге и Општине Оџаци

Потписан уговор о донацији између Канцеларије Уједињених нација за пројектне услуге и Општине Оџаци

Заменица председника општине Оџаци, Дејана Салај, потписала је данас уговор о донацији између Канцеларије Уједињених нација за пројектне услуге и Општине Оџаци.

Програм „Подршка Европске уније социјалном становању и активној инклузији” (ЕУ СХАИ) осмишљен је да побољша примену политика социјалне инклузије у Србији и обезбеди одржива стамбена решења працћена мерама активне инклузије за најугроженију популацију. Програм спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) у партнерству са Министарством грађевинарства, саобрацћаја и инфраструктуре, Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, и у сарадњи са Министарством за европске интеграције. Циљ овог пројекта је да се допринесе повећаном социјалном укључивању жена и мушкараца, девојчица и дечака који живе у сиромаштву и искључени из друштва, и омогућити им достојанствен живот и активно учешће у друштву.

Ово је Пројекат који финансира ЕУ под називом „ЗА БОЉУ БУДУЋНОСТ“ и суфинансира општина Оџаци у висини од 15%  што износи 115.498.00$, док је укупна вредност 769.985,00$. Планирана је изградња осамнаест стамбених јединица као и активна инклузија са 36 корисника, а вршиће се и обука за одређена занимања као и ангазовање школе за образовање одраслих где ће моћи корисници стамбених јединица да подигну капацитете на тржишту рада и на тај начин да се лакше запосле. Општина Оџаци изабрана је за спровођење овог пројекта, а са овим партнером планиран је пројектат изградње 18 кућа, од којих 1 социјалне категорије, 2 куће за жене жртве насиља као и 15 кућа за особе ромске националности.

TOP