Подељена бесплатна ауто седишта за децу у општини Оџаци

Подељена бесплатна ауто седишта за децу у општини Оџаци

Општина Оџаци организовала је поделу бесплатних ауто седишта за децу, у вишенаменској сали Спортског центра. Право на сигурносно ауто седиште за децу, имају родитељи новорођене деце, који су поднели захтев општинској управи. Ова мера, која се традиционално реализује рајем године у оџачкој општини, за циљ има повећање безбедности најмлађих учесника у саобраћају.

Општина Оџаци реализује наведену меру у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја, која је пре поделе седишта организовала обуку за правилну употребу ауто седишта за децу.

Председник општине Оџаци Горан Николић истакао је да ће данас бити подељено више од 170 сигурносних ауто седишта родитељима деце рођене у претходних годину дана. Исто тако, председник општине нагласио је овом приликом да ће доградњом блока Б предшколске установе Полетарац у Оџацима бити укинуте листе чекања за боравак деце у вртићу. Локална самоуправа је мерама подршке породицама са децом на себе преузела обавезу плаћања боравка деце у вртићу, као и ужине. За ђаке прваке општина Оџаци обезбеђује бесплатне торбе, школски прибор и уџбенике, а најталентованије и најуспешније ученике награђује са по 30 до 60 хиљада динара. Исто тако, родитељи сваког новорођеног детета добијају по 30 хиљада, док мајке уколико су незапослене добијају 10 хиљада динара месечно у првој години живота детета.

Такође, председник општине се овом приликом захвалио волонтерима општинског штаба за ванредне ситуације, који су у претходне две године помогли локалној самоуправи у реализацији поделе ауто седишта.

TOP