Подела садница белог јасена

Подела садница белог јасена

Општина Оџаци се придружила акцији „Посади свој хлад“, а у склопу ове акције данас је организована подела бесплатних садница белог јасена, које су обезбеђене уз помоћ друштвено одговорних компанија, које желе да озелене места где живимо и којима је важно здравље грађана.

Општина Оџаци добила је 100 садница белог јасена те је део садница уз упутство за садњу подељен грађанима у акцији испред Спортског центра у Оџацима, а део садница подељен је свим вртићима на територији наше општине. Циљ ове акције јесте да се обезбеди чист ваздух. Ова акција је прилика да озеленимо делове наше општине и да на тај начин заједно учинимо  нашу средину квалитетнијим и здравијим местом за живот сваког од нас.

Бели јасен  је аутохтона биљна врста, медоносно  дрво које развија високу и богату, прозрачну крошњу промера 10-15 метара  са светло зеленим сложеним лишћем које у јесен поприма изразито жуту боју. Бели и мирисни цветови који се појављују пре листања, у априлу и мају, а плод, крилата орашица сазрева током септембра и октобра. 

TOP