Почели радови на санацији локалног пута у Каравукову

Почели радови на санацији локалног пута у Каравукову

Данас су, у Каравукову, почели радови на санацији локалног пута Л410. Пут је дужине 5,6 км, а у питању је деоница од изласка из насељеног места Оџаци, до изласка из насељеног места Каравуково, према Богојеву.

Радове финансирају „Путеви Србије“, а вредност инвестиције је 70,9 милиона динара, без ПДВ-а.
Према речима председнице општине Оџаци, Латинке Васиљковић, овај локални пут ће у наредном периоду бити комплетно обновљен.
„Пут је ширине 5,9 метара и приликом обиласка и дијагностиковања стања пута, утврђено је да је више од 25% површине овог пута оштећено услед мрежастих оштећења, термичких утицаја, а највећи проблем јесте била појава учесталих колотрага, тако да у овом првом делу извођења радова, они се санирају, банкине се проширују, да би се касније пут комплетно пресвукао и тиме би се њему продужио век трајања“, објашњава Васиљковић.

Такође, она додаје и да се радови по питању обнављања путне инфарструктуре у општини Оџаци, настављају истом динамиком, како на локалним, тако и на државним путевима.

„Оно што могу најавити, јесте да по овом принципу, а наравно заједно са Владом Републике Србије, Министарством грађевинарства и поменутим Путевима Србије, ускоро ће уследити и санација државног пута другог реда, од Оџака до Лалића, где је дужина 7,6 км, а наравно планови за наредну годину говоре да ћемо наставити истом динамиком, односно кренућемо и у санацију другог дела локалног пута од Брестовца до Оџака, а свакако највећи задатак који нам предстоји јесте да пут од Каравукова до Богојева такође у наредном периоду санирамо“, изјавила је председница општине Оџаци.

TOP