По први пут одржана манифестација Дани Лалића

По први пут одржана манифестација Дани Лалића

Месна заједница Лалић је у недељу, 28. октобра, по први пут организовала манифестацију под називом “Дани Лалића” поводом обележавања шездесетпетогодишњице од оснивања Месне заједнице.
Поред богатог културно-уметничког програма и презентације о Лалићу, посетиоци су имали прилику да уживају у изложби портрета и фотомонографији “Словачка лепота у народној ношњи” аутора Павела Суровог, покрајинског посланика и директора Културног центра Кисач, као и у предивном емотивном казивању признатог лалићког књижевника, Златка Бенке.

Програм су својим присуством увеличали потпредседница Скупштине Аутономне покрајине Војводине Снежана Седлар, председница општине Оџаци Латинка Васиљковић, које су се том приликом и обратиле грађанима, затим в.д. помоћника покрајинског секретара за националне мањине-националне заједнице Милинка Хрћан, помоћник председника општине Игор Праћа, као и други представници локалне самоуправе.

Присутни су били и директорица основне школе, чланови Савета Месне заједнице Лалић, представници црквених заједница, председници и чланови удружења из села, истакнути привредници и многобројни грађани Лалића.

TOP