Општина Оџаци од Покрајине добила средства у висини од 36 милиона динара за реализацију пројекта

Општина Оџаци од Покрајине добила средства у висини од 36 милиона динара за реализацију пројекта

Свечаном уручењу уговора за доделу средстава путем јавног конкурса за финансирање и суфинансирање пројеката у области водоснабдевања и заштите вода, које је уприличено 18.02.2019.године у згради Покрајинске владе у Новом Саду, присуствовала је председница општине Оџаци, мр Латинка Васиљковић.

Општина Оџаци конкурисала је са пројектом  за реконструкцију постројења за пречишћавање пијаће воде к.п. 1416 к.о. Каравуково. Управа за капитална улагања АП Војводине подржала је овај веома значајан пројекат општине Оџаци, те је за реализацију истог одобрено 36.413.76,00 динара, односно 65% укупне вредности пројекта, док општина Оџаци учествује са износом 20.000.000 динара,односно 35%.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас уговоре представницима 41 локалне самоуправе вредне 4,1 милијарду динара, за реализацију 56 пројеката на територији АП Војводине у областима водоснабдевања и заштите вода, локалног и регионалног економског развоја, саобраћајне инфраструктуре, eнергетске ефикасности, културе, предшколског и основног образовања и васпитања и у области развоја спорта.

Од укупног износа средстава, Покрајинска влада, преко Управе за капитална улагања АП Војводине, обезбедила је 3,4 милијарде динара.

TOP