Општина Оџаци доделила награде најбољим студентима

Општина Оџаци доделила награде најбољим студентима

Општина Оџаци доделила је новчане награде као подстицај у студирању најбољим студентима основних и мастер студија, са територије општине Оџаци на високошколским установама, чији је оснивач Репубилка Србија. Такође, данас је додељена и награда по основу јавног позива за подстицај студентима Ромске националности.
Укупно је за ове намене општина Оџаци издвојила око 3,2 милиона динара, како би наградила 58 најбољих студената у општини.
Студенти, њих 19, који су током досадашњег студирања остварили просечну оцену од 8,5 до 8,99, награђени су са по 50 хиљада динара. Студенти који су остварили просечну оцену између 9 и 9,49, њих укупно 24, награђени су са по 55 хиљада динара. 10 студената, који су у току студирања остварили просечну оцену између 9,5 и 9,99 добили су по 60 хиљада динара, док је четворо студената са просечном оценом 10 награђено износом од по од 65 хиљада динара.
Награде је најбољим студентима доделио председник општине Оџаци Горан Николић, који је овом приликом честитао свима на наградама, које су заслужили својим вредним радом и учењем и изразио задовољство што су студенти препознали ову меру, коју општина Оџаци спроводи већ неколико година. У прилог томе говори податак да се ове године на конкурс пријавило 20 студената више него претходне године, а да је локална самоуправа издвојила миллион динара више, како би наградила најбоље студенте.

TOP