Одржана 76.седница Општинског већа општине Оџаци

Одржана 76.седница Општинског већа општине Оџаци

 

76.седница Општинског већа општине Оџаци одржана је данас у сали Општинског већа општине Оџаци са почетком у 13,00 часова. Седницом је председавао заменик Председника општине, Мирослав Кондић.

На седници су донета следећа акта:

  • Решење о додели средстава за суфинансирање трошкова превоза културно уметничких друштава и осталих удружења у области културе, којим су рефундирана средства за превоз КУД „Бранислав Нушић“ из Лалића за промовисање српске културе у иностранству – Трнава, Словачка у периоду од 15 до 17 јуна , као и за КУД „Марко Орешковић“ Бачки Грачац за годишњи концерт Срба у Негославцима, Р. Хрватска у периоду од 21. до 22.јуна текуће године.
  • Решење о додели средстава по расписаном јавном конкурсу за изградњу нових верских објеката у власништву традиционалних цркава и верских заједница у 2019. години, за Српску православну епархију Бачку – црквена општина Оџаци.
  • Решење о додели средстава по расписаном јавном конкурсу за одржавање верских објеката у власништву традиционалних цркава и верских заједница у 2109. години, за Римокатоличку жупу Свети Михаел Аранђео Оџаци.
  • Закључак за реализацију мера популационе политике, ради реализације мера популационе политике у оквиру подршке деци и породици са децом.
  • Решење о употреби текуће буџетске резерве, за изградњу отресишта, на основу Уговора склопљеног са Покрајинским секретаријатом за пољопривреду, водопривреду и шумарство.
  • Закључак o финансирању манифестација и јубилеја:

МЗ Бачки Брестовац, за организацију манифестације Петровданске свечаности;

Српској православној црквеној општини бачко-брестовачкој за потребе организације храмовне сламе Св.Петра и Павла у Бачком Брестовцу

и  за РК „Оџаци“ Оџаци за организацију 10.рукометног кампа у сарадњи са Рукометним савезом Војводине.

Све три манифестације подржала је и Туристичка организација општине Оџаци.

 

На дневном реду седнице нашле су се и:

Одлука о завршном рачуну буџета општине оџаци за 2018. годину,

Одлука о одузимању права коришћења и давања права коришћења на непокретности у јавној својини општине Оџаци,

Решење о измени Решења комисије за планове,

које су након разматрања, упућене Скупштини општине на разматрање и доношење.

 

TOP