Одржана 28.седница Скупштине општине Оџаци

Одржана 28.седница Скупштине општине Оџаци

28.седница Скупштине општине Оџаци одржана је у петак, 18.октобра 2019. године у скупштинској сали Спортског центра Оџаци, са почетком у 12,00 часова.
Седницом је председавао председник Скупштине Горан Ђаковић, а на седници су донета следећа акта:

-Годишњи програм заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта за 2019. годину;

-Одлука о основној и додатној подршци детету и ученику,
која је донета ради усклађивања са позитивним законским прописима, првенствено са Законом о финансијској подршци детету и ученику који је донет 2018. године као и Законом о основама система образовања и васпитања. Собзиром да постоји потреба да се детаљно регулише питање „накнаде и регресирање трошкова боравка у предшколској установи“ Полетарац“ Оџаци, који су раније били регулисани Одлуком о покрићу трошкова боравка деце трећег и четвртог реда рођења од 2014. године, где није било прецизно регулисано која деца и које породице имају право а која не, нова Одлука о основној и додатној подршци детету и ученику нуди боља и прецизнија решења и шира права за ову категорију, где се недвосмилено може закључити да је учињен напредак у унапређивању социјалног положаја детета и ученика.Даље, новом Одлуком о основној и додатној подршци детету и ученику прецизно је регулисана регулатива и остваривање права у категорији „превоз ученика средњих школа“ као и категорија која се односи на „Рефундација односно регресирање трошкова смештаја ученика средњих школа“. Из наведеног, прозилази и Доношење новог Правилника о основној и додатној подршци детету и ученику којим ће се ова материја још детаљније уредити и прецизирати и утврдити поступак за остваривање права и потребна документација;

-Одлука о покретању поступка отуђења непокретности из јавне својине општине Оџаци;

-Решење о разрешењу и именовању члана Надзорног одбора Јавног комуналног предузећа „Услуга“ Oџаци;

-Решење о разрешењу и именовању члана Школског одбора Основне школе „Никола Тесла“ Бачки Брестовац;

-Решењe о разрешењу и именовању чланова Школског одбора Техничке школе у Оџацима;

-Закључaк о дaвању сагласности на Измене и допуне Програма пословања ЈКП „Услуга“ Оџаци за 2019. годину;

Закључак о давању сагласности на Измене и допуне Статута Јавног комуналног предузећа „Услуга“ Оџаци: након измена и допуна Закона о локалној самоуправи („Службени гласник РС“, број: број: 129/07, 83/14-др.закон, 101/16- др.закон и 47/18) од 20. 06.2018. године, јединице локалне самоуправе су биле у обавези да ускладе своје статуте. Општина Оџаци је усвојила Статут општине Оџаци на 20. седници Скупштине општине. Како се поједине одредбе Статута односе и на рад и организацију јавних предузећа потребно је извршити измену и допуну Одлуке о усклађивању Оснивачког акта Јавног комуналног предузећа „Услуга“ Оџаци. Ова Одлука је усвојена на 26. сендици Скупштине општине и изискује потребу да се Статут Јавног комуналног предузећа „Услуга“ Оџаци измени односно допуни и на тај начин усклади са истом. Из тих разлога Надзони одбор је упутио Измене и допуне Статута Јавног комуналног предузећа „Услуга“ Оџаци, Скупштини на давање сагласности.

Закључак о давању сагласности на Измене и допуне Програма пословања ЈКП „Брестком“ Бачки Брестовац за 2019. годину.

 
TOP