Одржана 21.седница Скупштине општине Оџаци

Одржана 21.седница Скупштине општине Оџаци

У петак, 29. марта 2019.године у  скупштинској сали Спортског центра Оџаци, са  почетком у 12,00 часова одржана је 21. седница Скупштине општине Оџаци.

 На седници су донета следећа акта:

-Одлука о ребалансу буџета општине Оџаци за 2019. годину.

Мотив и најважнији разлог за овај ребаланс буџета је у одлуци Управе за капитална улагања за одобравање средстава за реконструкцију постројења за пречишћавање пијаће воде у Каравукову у износу од 36.413.764,00  и обезбеђивању сопственог учешћа буџета општине Оџаци у износу од 21.550.000,00 динара.

 Република Србија је крајем 2018 године одобрила општини Оџаци  текући трансфер у износу од 15.000.000,00 динара који није распоређен Одлуком о буџету за 2019. годину јер у време израде одлуке није био познат.

Овим ребалансом је обезбеђено и сопствено учешће за спровођење мера Популационе политике у износу од 2.163.645,12 динара. Од Републике се очекује наменски трансфер за спровођење мера у износу од 10.545.922,38 динара. Уколико се одобре средства за износ републичких средстава ће се увећати планиране позиције на основу члана 5. Закона о буџетском систему. У поступку израде Одлуке о буџету за 2019. годину нису били познати критеријуми овог Конкурса.

Извршене су и друге неопходне корекције Одлуке.

 

-Одлука о одређивању и давању назива улицама и засеоцима.

Разлози за доношење ове Одлуке су у томе што је чланом 10. Уредбе о адресном регистру предвиђено да се за улицу за коју није утврђен назив, а која је формирана на терену изградњом више од десет објеката на парној или непарној страни, Републички геодетски завод обрати јединици локалне самоуправе захтевом да се утврди назив улице, те је у складу са тим, Служба доставила елаборате уличног система за насељена места на територији општине Оџаци са предлогом за именовање улица.

-Одлука о прибављању непокретности у јавну својину општине Оџаци путем поклона.
Законом о јавној својини прописано је да о прибављању ствари и располагању стварима у својини јединице локалне самоуправе под условом прописаним Законом одлучује орган јединице локалне самоуправе одређен у складу са законом и статутом јединице локалне самоуправе. Разлог за доношење ове Одлуке је понуда о поклону к.п. број 1926 к.о. Оџаци "Meteor commerce" доо Сомбор која је упућена општини Оџаци , уз услов да предметна парцела служи потребама становништва, тј. да се не мења намена предвиђена Планом генералне регулације насеља Оџаци као и да на видном месту буде истакнуто да је поклон од стране "Мeteor commerce" доо Сомбор и породице Дробиловић.

 -Решење о разрешењу и именовању члана Школског одбора ОШ „Вук Караџић“ Дероње.

Основна школа „Вук Караџић“ Дероње је Скупштини општине поднела захтев за разрешење и именовање члана школског одбора, из редова запослених Ђуришић Миљојке, односно Гојић Марије.

 

Решење о разрешењу заменика директора Дома здравља Оџаци и

Решење о именовању заменика директора Дома здравља Оџаци.

Комисија за кадровска, административна питања и радне односе је увидом у комплетну документацију за избор заменика директора Дома здравља Оџаци установила да су испуњени сви законски услови из огласа за избор заменика директора и предложила Скупштини општине да донесе Решење о именовању Божанић др Душана за заменика директора Дома здравља Оџаци.

 

Решење о разрешењу директора Јавне установе „Спортски центар Оџаци“ и

Решење о именовању директора Јавне установе „Спортски центар Оџаци“.

Комисија за кадровска, административна питања и радне односе је увидом у комплетну документацију за избор директора Јавне установе „Спортски центар Оџаци“ установила да су испуњени сви законски услови из огласа за избор  директора и предложила Скупштини општине да донесе Решење о именовању Станковић Мирослава за директора Јавне установе „Спортски центар Оџаци“.

  Закључак о усвајању Извештаја о раду и финансијског извештаја за 2018. годину Туристичке организације општине Оџаци.

 Закључак о давању сагласности на Статут Туристичке организације општине Оџаци.

Закључак о усвајању Извештаја о пословању ПУ „Полетарац“ Оџаци за календарску 2018. годину са финансијским извештајем.

Закључак о усвајању Извештаја о раду општинског Штаба за ванредне ситуације општине Оџаци у 2018. години.

Закључак о давању сагласности на Одлуку о расподели добити по финансијском извештају за 2018. годину ЈКП „Услуга“ Оџаци.

TOP