Одржан традиционални Божићни концерт

Одржан традиционални Божићни концерт

У среду, 18. децембра 2019. године, у цркви „Светог архангела Михаела″ у Оџацима, одржан је традиционални Божићни концерт у организацији Удружења Немаца општине Оџаци и Амбасаде СР Немачке, који се сваке године одржава у другом месту. У склопу догађаја, одржана је и изложба у ОШ ″Бранко Радичевић″, под називом ″Долазак Подунавских Немаца″.

Концерт је одржан по осми пут, а сваке године домаћин је неко од Удружења Немаца у Војводини. Након три године, наше Удружење је имало част да буде организатор ове, за немачку националну заједницу, изузетно важне манифестације.

Концерт су својим присуством увеличали и председник Националног савета немачке националне мањине Михаел Плац, представници немачких удружења у Србији, председница општине мр Латинка Васиљковић, заменица председника Скупштине општине Оџаци Александра Ћирић, као и други љубитељи божићне музике.
Присутни су имали прилику да уживају у наступима камерног мешовитог хора ″Санта Мариа″ из Бача, хорова ″Регенбоген″ и ″Регенбоген Југендцхор″ из Суботице, као и солиста Милице Сујер и Роберта Хип. Програм је обухватао традиционалну божићну музику, а празничну атмосферу је употпунило дружење након концерта, уз традиционалне божићне специјалитете.

TOP