Одржан саобраћајно - едукативни час за ђаке прваке

Одржан саобраћајно - едукативни час за ђаке прваке

Локална самоуправа је и ове године, уз подршку Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије, наставила са организовањем традиционалног програма у част ђака првака, њих 270, колико је уписано у 10 основних школа на територији општине Оџаци.
У вишенаменској Сали за децу данас је одржана интерактивна представа “Пажљивкова правила у саобраћају”.
Најмлађим ученицима прво се обратила се председница Општине Латинка Васиљковић, која је истакла да је циљ данашње представе указивање како треба да се понашају сад кад су и они учесници у саобраћају, било као пешаци, путници или бициклисти.
Током представе „Пажљивкова правила у саобраћају“ прваци из наше општине научили су како да се безбедно понашају у саобраћају и на шта посебно да обрате пажњу на путу од куће до школе.
Један од најважнијих задатака Савета за безбедност саобраћаја општине Оџаци је да омогући најмлађима да у раном основношколском узрасту стекну довољан ниво знања и позитивних ставова како би деца била безбеднија у саобраћају, у чему им велику подршку даје Агенција за безбедност саобраћаја. Усмеравање деце на безбедно понашање у саобраћају је веома значајан корак ка побољшању стања безбедности у саобраћају у Републици Србији.
Након представе, представници Агенције за безбедност саобраћаја и локалног Савета поделили су деци светлеће наруквице “Пажљивко”.

TOP