Одржан радни састанак са представницима Фонда „Европски послови

Одржан радни састанак са представницима Фонда „Европски послови" АП ВОЈВОДИНЕ

У општини Оџаци данас је одржан радни састанак са представницима Фонда „Европски послови", предвођени директорком Видосавом Ендерић, као и Тањом Јакшић, пројект-координатором C.R.E.A.M. асоцијације јавно-приватног партнерства за Србију. Тема састанка била је презентација рада Фонда, као водеће институције у АП Војводини која учествује у привлачењу и коришћењу финансијских средстава из расположивих ЕУ фондова кроз европске пројекте, изградњи и јачању институционалних капацитета, едукацији о европским фондовима и јачању међурегионалне сарадње.
Председница општине мр Латинка Васиљковић изнела је проблеме са којима се сусреће локална самоуправа и предложила приоритетне области у којима се очекује подршка у финансирању будућих ЕУ пројеката, а то су: реконструкција мрежа локалних путева, водоснабдевање и управљање водим ресурсима, развој туризма, али и подршка спортским клубовима и институцијама из цивилног сектора.
Испред општинске управе и одељења за инвестиције и јавне набавке састанку су присуствовали и Марко Перишић и Вања Косовац.
На састанку је било речи и о последње оствареном успеху општине Оџаци у делу прекограничне сарадње Мађарске и Србије Подршка спорту и физичкој активности девојчица „ActiveGirls" у оквиру Intereg IPA Program 2014-2020.

TOP